ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Απρόβλεπτες Καταστάσεις & Η Επιθυμία Να Συνεχίσω Να "Είμαι"

Το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων - Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας διοργανώνει έναν κύκλο δωρεάν ψηφιακών σεμιναρίων/ομιλιών με τίτλο "Σεμινάρια Ψυχικής Υγείας για Ειδικούς & Μη".
 
Το Σάββατο 30/01 στις 12:00 θα διεξαχθεί το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο με τίτλο:
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ "ΕΙΜΑΙ" & ΝΑ "ΥΠΑΡΧΩ".
 
Ενώ η σταθερότητα στη ζωή θεωρείται δεδομένη, απρόβλεπτες καταστάσεις θέτουν την πίστη αυτή σε αμφισβήτηση. Άγχος, φόβος, ανασφάλεια και απογοήτευση ενισχύονται από το γεγονός ότι ο καιρός περνάει χωρίς κάποιο ορατό σημείο εξόδου από την κρίση. Η ιδέα ότι οι καταστάσεις μας συμβαίνουν εγκαθιδρύεται και μαζί της η πεποίθηση «είμαστε έρμαια της τύχης χωρίς κανέναν έλεγχο της ζωής και του εαυτού μας».
Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την θέληση να επιλυθεί η σύγκρουση που γεννά αυτή η δήλωση. Μέσα από αυτό το σεμινάριο επιδιώκουμε να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα της. Εξετάζουμε και διερευνούμε μία εναλλακτική πορεία μέσα από θεωρίες και παραδείγματα. Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο κίνδυνος και με ποια όπλα μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Πόσο πιθανό είναι η ίδια η γλώσσα να θέτει εμπόδια στην εξέλιξή μας μέσα στην κρίση; Είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε στο ¨εδώ και τώρα¨ με όλο μας το δυναμικό ώστε να αξιολογήσουμε την εμπειρία και να αναστοχαστούμε μέσα από την αυτοπαρατήρηση; Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον εαυτό και τους άλλους ώστε να δράσουμε ατομικά και συλλογικά;
Η επίγνωση της επιλογής καθοδηγεί τη δράση και προσδίδει νόημα στην επιθυμία να συνεχίσω να είμαι.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης.
Η παρουσίαση θα κλείσει με ασκήσεις χαλάρωσης.
 
Συντονίστριες:
 
ΒΑΣΙΛΙΚΉ ΧΑΡΙΤΟΥ, B.Sc. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Θεραπεύτρια Ζεύγους, Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Μέλος Ε.Ε.Σ., Ε.Α.C.
 
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, B.Sc. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Θεραπεύτρια Ζεύγους, Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Μέλος Ε.Ε.Σ., Ε.Α.C.
Δηλώσεις αποκλειστικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/NxJYVtpPbv8XwpWt9
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Pin It

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μελετίου Μεταξάκη 11-13 Χανιά

Κορωναίου 10 Χανιά (Παράρτημα)

28210 70830 καθημερινά 11:00-15:00

info@psychologychania.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

XΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Newsletter

Κάνετε εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Search