ΕΠΟΠΤΕΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Η εποπτεία στα επαγγέλματα ψυχικής υγείας συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Πρόκειται για μια διαδικασία αναστοχασμού, διερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης, κατά την οποία ένας έμπειρος επαγγελματίας ψυχικής υγείας (ο οποίος έχει συνήθως πρόσθετη εκπαίδευση στην εποπτεία) επιβλέπει και συνοδοιπορεί με τη δουλειά ενός άλλου (συνήθως νέου στο χώρο) επαγγελματία ψυχικής υγείας με στόχο να βελτιώσει την πρακτική του και τελικά να τον βοηθήσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του. Συνήθως ο επόπτης ενδείκνυται να έχει συμβατό θεωρητικό προσανατολισμό με του εποπτευόμενου.
Σε ένα συστηματικό και εχέμυθο πλαίσιο εκπαιδευόμενοι και επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν επαγγελματικά ζητήματα και διλήμματα, να μάθουν μέσα από την εμπειρία τους και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην υπεύθυνη επαγγελματική τους εξέλιξη.
Η Εποπτική διαδικασία ειδικότερα παρέχει την ευκαιρία για:
  • Ανάλυση δύσκολων περιπτώσεων και διερεύνησης των αντιμεταβιβάσεων.
  • Υποστήριξη σε περιπτώσεις αβεβαιότητας λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό, το εργασιακό πλαίσιο και τα αποθέματα του θεραπευτή / συμβούλου.
  • Ανάδειξη των προσωπικών δεξιοτήτων του θεραπευτή / συμβούλου.
  • Διαμόρφωση του προσωπικού στυλ του θεραπευτή / συμβούλου.
Οι περισσότεροι κώδικες δεοντολογίας των επαγγελμάτων ψυχικής υγείας συνιστούν οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε συνεχιζόμενες διαδικασίες εποπτείας κατά τη διάρκεια κλινικής τους πρακτικής. Η συχνότητα της απαιτούμενης εποπτείας συναρτάται της εμπειρίας του εποπτευόμενου επαγγελματία και του όγκου κλινικής πρακτικής του, καθώς και του θεωρητικού προσανατολισμού. Η εποπτεία παρέχεται είτε σε ατομικές ή σε ομαδικές συνεδρίες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εποπτεία μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης (skype).
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας - E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) αναλαμβάνει την εποπτεία ειδικών ψυχικής υγείας σε επίπεδο:
  • Πολυτροπικής Ψυχοθεραπείας.
  • Ψυχοδυναμικής Θεραπείας.
  • Συστημικής Θεραπείας – Συμβουλευτικής.
  • Γνωστικο-Συμπεριφορικής Θεραπείας – Συμβουλευτικής.
  • Συνθετικής Συμβουλευτικής.
Αν επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το E.I.C.P. για θέματα εποπτείας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μελετίου Μεταξάκη 11-13 Χανιά

Κορωναίου 10 Χανιά (Παράρτημα)

28210 70830 καθημερινά 11:00-15:00

enquire@eicp.eu, info@psychologychania.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

XΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Newsletter

Κάνετε εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Search