ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διεξαγωγή Εποπτειών

Ανακοίνωση Εποπτειών

Το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων διοργανώνει οκτώ συναντήσεις εποπτείας - τεχνικού χαρακτήρα κατάλληλες για εκπαιδευομένους συμβούλους & ψυχοθεραπευτές. Οι ώρες προσμετρουνται για την ένταξη μελών στις Ελληνική, Ευρωπαϊκή & Διεθνή Εταιρία Συμβουλευτικής.

Τι είναι η εποπτεία: 
Η εποπτεία στα επαγγέλματα ψυχικής υγείας συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Πρόκειται για μια διαδικασία αναστοχασμού, διερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης, κατά την οποία ένας έμπειρος επαγγελματίας ψυχικής υγείας (ο οποίος έχει συνήθως πρόσθετη εκπαίδευση στην εποπτεία) επιβλέπει και συνοδοιπορεί με τη δουλειά ενός άλλου (συνήθως νέου στο χώρο) επαγγελματία ψυχικής υγείας με στόχο να βελτιώσει την πρακτική του και τελικά να τον βοηθήσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του. Συνήθως ο επόπτης ενδείκνυται να έχει συμβατό θεωρητικό προσανατολισμό με του εποπτευόμενου.
Σε ένα συστηματικό και εχέμυθο πλαίσιο εκπαιδευόμενοι και επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν επαγγελματικά ζητήματα και διλήμματα, να μάθουν μέσα από την εμπειρία τους και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην υπεύθυνη επαγγελματική τους εξέλιξη.

Εποπτική διαδικασία:
Η Εποπτική διαδικασία ειδικότερα παρέχει την ευκαιρία για:
 Ανάλυση δύσκολων περιπτώσεων και διερεύνησης των αντιμεταβιβάσεων.
 Υποστήριξη σε περιπτώσεις αβεβαιότητας λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό, το εργασιακό πλαίσιο και τα αποθέματα του θεραπευτή / συμβούλου.
 Ανάδειξη των προσωπικών δεξιοτήτων του θεραπευτή / συμβούλου.
 Διαμόρφωση του προσωπικού στυλ του θεραπευτή / συμβούλου.
Οι περισσότεροι κώδικες δεοντολογίας των επαγγελμάτων ψυχικής υγείας συνιστούν οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε συνεχιζόμενες διαδικασίες εποπτείας κατά τη διάρκεια κλινικής τους πρακτικής. Η συχνότητα της απαιτούμενης εποπτείας συναρτάται της εμπειρίας του εποπτευόμενου επαγγελματία και του όγκου κλινικής πρακτικής του, καθώς και του θεωρητικού προσανατολισμού. 

Το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων αναλαμβάνει την εποπτεία ειδικών ψυχικής υγείας σε επίπεδο:
 Πολυτροπικής Ψυχοθεραπείας.
 Ψυχοδυναμικής Θεραπείας – Συμβουλευτικής.
 Συστημικής Θεραπείας – Συμβουλευτικής.
 Γνωστικο-Συμπεριφορικής Θεραπείας – Συμβουλευτικής.
 Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής.
 Σωματικής/Σωματοκεντρικής Ψυχοθεραπείας 
 Ομαδικής Θεραπείας 


Συμμετέχοντες:
Στην εποπτεία μπορούν να συμμετέχουν δευτεροετείς και τριτοετείς εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων στη συμβουλευτικής, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι.

Στόχος: 
Στόχος της εποπτείας είναι η προετοιμασία και η εμπέδωση της Συμβουλευτικής Διαδικασίας καθώς και η συνθετική και εκλεκτική σκέψη. 

Προϋπόθεση:
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι συνέντευξη με τον υπεύθυνο καθώς και συμβόλαιο εχεμύθειας. Για τη συμμετοχή θα ήταν καλό τα μέλη να έχουν περιστατικό, αλλά όχι απαραίτητο. 

Αριθμός συμμετεχόντων:
(min) 5- (max) 7

Αριθμός συναντήσεων: 
8 (ενενηντάλεπτες) 


Μέσο εποπτείας:
Διαδικτυακά 

Επόπτης:
Τσιριγώτης Θεόδωρος, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής

Pin It

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μελετίου Μεταξάκη 11-13 Χανιά

Κορωναίου 10 Χανιά (Παράρτημα)

28210 70830 καθημερινά 11:00-15:00

enquire@eicp.eu, info@psychologychania.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

XΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Newsletter

Κάνετε εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Search