ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο με θέμα "Διακοπή καπνίσματος και Συμβουλευτική διαδικασία"

Τo Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και το Πνευμονολογικό Ιατρείο ΑΝΑΠΝΟΗ - Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Μιλτιάδης Μαρκάτος, συνδιοργανώνουν την ομιλία με θέμα "Διακοπή καπνίσματος και Συμβουλευτική διαδικασία".
Βασικός σκοπός της ομιλίας δεν είναι να στοχοποιηθεί η καπνιστική συνήθεια αλλά μια βαθιά ενημέρωση και περιγραφή της καπνιστικής συνήθειας καθώς και των κοινωνικών προεκτάσεων του φαινομένου.
Κατόπιν θα περιγραφεί η βασική δομή που έχει ένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος και θα δοθούν στοιχεία που θέλει να έχει ένας υποψήφιος μελλοντικός μη-καπνιστής.
Τέλος θα θιγούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της σωματικής εξάρτησης αλλά και της εξαρτητικής συμπεριφοράς, με φαρμακευτικά σκευάσματα, με υποκατάστατα νικοτίνης και με τεχνικές CBT.


Κόστος συμμετοχής: 20 Ευρώ - Προεγγραφές ως τις 08/12/16
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής: 14 άτομα

Πληροφορίες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή - 11:00-15:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28210 -70830

Βιογραφικά ομιλητών:


ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ:
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εισήχθη το 1983. Αποφοίτησε από το Σχολείο Υπερβαρικής Ιατρικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1990.
Απέκτησε τον Τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας το 1997 εργαζόμενος στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και κατόπιν στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία με αντικείμενο τα Συστηματικά νοσήματα και την επίδρασή τους στους πνεύμονες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια με θέματα που άπτονται της Πνευμονολογίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ERS) και της Αμερικανικής Εταιρίας Θώρακος (ATS). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Εργάζεται ως ιδιώτης Πνευμονολόγος στα Χανιά Κρήτης.
Ηρώων Πολυτεχνείου 34, 731 32 ΧΑΝΙΑ
τηλ. 2821027029, κ. 6944913800
Website: www.anapnoi.net
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΥΤΗΛΗΝΑΚΗ:
Η Βιργινία Μυτηληνάκη (B.Sc.) ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νοσηλευτική Σχολή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ αποστρατεύτηκε ως Σημαιοφόρος.
Έκτοτε σπούδασε Εφαρμοσμένη και Ψυχαναλυτική Συμβουλευτική στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε την εκπαίδευση της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα.
Από το 2015 εκπαιδεύεται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με τη European Association of Psychodynamic Psychotherapy.
Η Βιργινία είναι εγκεκριμένο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Εργάζεται ως Σύμβουλος, Εκπαιδεύτρια και Επιστημονική Συνεργάτης του κέντρου.

Pin It

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μελετίου Μεταξάκη 11-13 Χανιά

Κορωναίου 10 Χανιά (Παράρτημα)

28210 70830 καθημερινά 11:00-15:00

enquire@eicp.eu, info@psychologychania.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

XΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Newsletter

Κάνετε εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Search